This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Προδιαγραφές δημοσιεύσεων

Προδιαγραφές Δημοσιεύσεων

 

Γενικά

Οι συγγραφείς δεσμεύονται ότι δεν έχουν δημοσιεύσει τα υποβαλλόμενα κείμενα σε άλλο δικτυακό χώρο ή έντυπο. Τα κείμενα πρέπει να υποβάλλονται σε μορφή Microsoft Word, ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία τους από την συντακτική ομάδα. Οι συγγραφείς παρακαλούνται να υποβάλουν μαζί με τα κείμενα τους και το πλήρες ονοματεπώνυμο τους, την ιδιότητα τους και στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και μια πρόσφατη φωτογραφία τους. Τα κείμενα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected].

 

Άρθρα Γνώμης

Τα Άρθρα Γνώμης είναι κείμενα τα οποία δίνουν την ευκαιρία στους συγγραφείς να σχολιάσουν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις της επικαιρότητας που σχετίζονται με την ελληνική ή/και την ευρωπαϊκή κρίση. Τα κείμενα απευθύνονται στο ευρύ κοινό (μη-τεχνικά), είναι σύντομα (800-1500 λέξεις) και κατά κανόνα δεν περιέχουν υποσημειώσεις ή/και βιβλιογραφικές αναφορές. Τα κείμενα μπορούν να είναι στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα.

 

Κείμενα Πολιτικής

Τα Κείμενα Πολιτικής είναι κείμενα μη-τεχνικού χαρακτήρα, τα οποία ωστόσο θα πρέπει να βασίζονται στην ανάπτυξη δόκιμων επιχειρημάτων στο πλαίσιο της επιστημονικής βιβλιογραφίας ή/και να υποστηρίζονται από στοιχειοθετημένα εμπειρικά δεδομένα. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό είναι αποδεκτή και η περιορισμένη χρήση (σχετικά απλών) πινάκων και διαγραμμάτων. Η χρήση υποσημειώσεων και βιβλιογραφικών αναφορών πρέπει να είναι περιορισμένη. Για τις αναφορές χρησιμοποιείται το σύστημα Harvard. Οι υποσημειώσεις εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας που αναφέρονται (footnotes). Οι βιβλιογραφικές αναφορές καταχωρούνται αλφαβητικά στο τέλος του κειμένου. Τα κείμενα κυμαίνονται από 2.000 έως 4.000 λέξεις (συμπεριλαμβανομένων των υποσημειώσεων και των βιβλιογραφικών αναφορών). Τα κείμενα μπορούν να είναι στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα. Τα υποβαλλόμενα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από δύο περιλήψεις, όχι μεγαλύτερες των 100 λέξεων, και 5 λέξεις-κλειδιά στα ελληνικά και τα αγγλικά.

 

Ερευνητικά Κείμενα

Τα Ερευνητικά Κείμενα είναι κείμενα επιστημονικού/τεχνικού χαρακτήρα τα οποία αποσκοπούν στην προαγωγή της έρευνας σε ζητήματα σχετικά με τη κρίση. Οι προδιαγραφές τους είναι παρόμοιες με αυτές που ισχύουν για την υποβολή επιστημονικών άρθρων σε καθιερωμένα επιστημονικά περιοδικά και επιθεωρήσεις. Για τις αναφορές χρησιμοποιείται το σύστημα Harvard. Οι υποσημειώσεις εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας που αναφέρονται (footnotes). Οι βιβλιογραφικές αναφορές καταχωρούνται αλφαβητικά στο τέλος του κειμένου. Τα κείμενα κυμαίνονται από 6.000 έως 8.000 λέξεις (συμπεριλαμβανομένων των υποσημειώσεων και των βιβλιογραφικών αναφορών). Τα κείμενα μπορούν να είναι στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα. Τα υποβαλλόμενα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από δύο περιλήψεις, όχι μεγαλύτερες των 100 λέξεων, και 5 λέξεις-κλειδιά στα ελληνικά και τα αγγλικά.

 

Φάκελοι

Οι Φάκελοι είναι μια ενότητα της ιστοσελίδας που αποσκοπεί στην επιστημονικά τεκμηριωμένη επισκόπηση ενός θέματος που συνδέεται με την ελληνική ή/και ευρωπαϊκή κρίση. Αποτελούνται από ένα κύριο άρθρο έκτασης 3.000 έως 5000 λέξεων (συμπεριλαμβανομένων των υποσημειώσεων και των βιβλιογραφικών αναφορών). Δεδομένου ότι ο βασικός στόχος των Φακέλων είναι εκπαιδευτικός/πληροφοριακός, οι προδιαγραφές του κειμένου όσον αφορά το περιεχόμενο, είναι παρόμοιες με  αυτές ενός πανεπιστημιακού εγχειριδίου (textbook). Κατά συνέπεια, η χρήση υποσημειώσεων και βιβλιογραφικών αναφορών είναι σχετικά περιορισμένη. Για τις αναφορές χρησιμοποιείται το σύστημα Harvard. Οι υποσημειώσεις εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας που αναφέρονται (footnotes). Οι βιβλιογραφικές αναφορές καταχωρούνται αλφαβητικά στο τέλος του κειμένου. Τα κείμενα γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα. Τα υποβαλλόμενα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από δύο περιλήψεις, όχι μεγαλύτερες των 100 λέξεων, και 5 λέξεις-κλειδιά στα ελληνικά και τα αγγλικά. Το κύριο άρθρο συνοδεύεται από προτεινόμενη βιβλιογραφία ή/και άλλα στοιχεία/αρχεία τα οποία ο συγγραφέας θεωρεί πως μπορούν να συνεισφέρουν στην πληρέστερη κατανόηση του εν λόγω θέματος. Η συνολική επιμέλεια ενός φακέλου (κύριο άρθρο, προτεινόμενη βιβλιογραφία) γίνεται από τον ίδιο συγγραφέα.