This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Bruno Palier: We cannot solve the crisis with the same policies, which provoked it. We need to implement new policies capable of building a quality future for all.

Το λάθος είναι ανθρώπινο, αλλά το να επιμένουμε  σε αυτό  δεν είναι. Παρόλα αυτά, αυτό ακριβώς είναι που μας ζητάνε οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι οικονομικές αρχές της Ε.Ε. να κάνουμε. Από το 2010 και έπειτα ο αριθμός των πακέτων λιτότητας αυξήθηκε στην Ευρώπη ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους και η εξασφάλιση των αγορών.

Τα μέτρα τα οποία υιοθετήθηκαν από τις ευρωπαικές κυβερνήσεις, όπως και οι προτάσεις των ευρωπαικών θεσμών είναι τριών ειδών: μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, ιδιωτικοποιήσεις, πάγωμα των μισθών και μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Έχουν σχεδιασθεί περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και έχουν επιβληθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: αύξηση στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, μείωση των παροχών ανεργίας ώστε να μετατραπεί η εργασία περισσότερο ελκυστική, προαιρετική εργασία για ανθρώπους που λαμβάνουν παροχές ανεργίας και ενδυνάμωση του ανταγωνισμού σε κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες περίθαλψης.

πλήρες κείμενο