This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Impacts of the crisis on access to healthcare services: Country reports on Greece, Hungary, Ireland, Latvia and Luxembourg

Το Παρατηρητήριο για την Κρίση ανέλαβε τη διεκπεραίωση του ερευνητικού προγράμματος Impacts of the crisis on access to healthcare services: Country reports on Greece, Hungary, Ireland, Latvia and Luxembourg”, κατόπιν επιτυχούς αιτήσεως σε σχετικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργάνωσε το European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound). Σκοπός του ερευνητικού προγράμματος ήταν να καταγράψει τις επιπτώσεις της κρίσης στη δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας, καθώς και να αναδείξει βέλτιστες πρακτικές και πρωτοβουλίες που μπορούν να εφαρμοστούν στη διοίκηση των μονάδων υπηρεσιών υγείας κατά τη διάρκεια της κρίσης που να συμβάλλουν στην αναβάθμισή τους, σε μια περίοδο που οι πόροι χρηματοδότησής τους έχουν περιοριστεί σημαντικά. Η  ομάδα του  Παρατηρητηρίου για την Κρίση ερεύνησε την περίπτωση της Ελλάδας.

Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν ο Δημήτρης Κατσίκας (Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου για την Κρίση), η Μαρία Ζαφειροπούλου, Εμπειρογνώμονας σε θέματα υγείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (μέλος του Παρατηρητηρίου Plus), ο Χαράλαμπος Οικονόμου, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, η Δάφνη Καϊτελίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών), και η Όλγα Σίσκου, Προϊστάμενη Ερευνήτρια του Κέντρου για τη Διοίκηση και Αξιολόγηση των Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναπληρώτρια εθνική αντιπρόσωπος στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την τελική έκδοση της έρευνας (σε μορφή .pdf), όπου παρουσιάζονται συλλογικά τα αποτελέσματα για όλα τα κράτη-μέλη που συμμετείχαν και εξετάστηκαν.

Μπορείτε να βρείτε εδώ τη δημοσίευση και της ελληνικής έκθεσης, με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ερευνητική ομάδα του Παρατηρητηρίου συγκεκριμένα για την Ελλάδα.