This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων

Το Παρατηρητήριο για την Κρίση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) θα ήθελε να ευχαριστήσει τους νέους επιστήμονες (μεταπτυχιακούς φοιτητές, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και υποψήφιους διδάκτορες) για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό συγγραφής επιστημονικών άρθρων. Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν πολλά και αξιόλογα επιστημονικά άρθρα.

Τα άρθρα εξετάσθηκαν από επιτροπή ακαδημαϊκών και ερευνητών του Παρατηρητηρίου, οι οποίοι κατέληξαν στην επιλογή των αρτιότερων κειμένων (η παράθεσή τους γίνεται με αλφαβητική σειρά):

  1. Αγγελάκη Αικατερίνη: «Κοινοβουλευτική λειτουργία και «νέα» οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση»
  2. Αποστολάκη Γεωργία: «Η αλλαγή στάσης της Ελληνικής κοινής γνώμης σχετικά με την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στις εκλογές του 2015 στην Ελλάδα»
  3. Ασλανίδου Δέσποινα: «Η ανάδυση μιας νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ανιχνεύοντας τον ρόλο των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων στη μεταρρυθμισμένη οικονομική διακυβέρνηση»
  4. Καζάκη Σοφία: «Φτώχεια, περιφερειακές ανισότητες και η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»»
  5. Μανούζας Ζήσης: «Ποσοτική χαλάρωση στην ευρωζώνη: Μακροοικονομική θεωρία, προβλήματα ασυμμετρίας και πολιτικοί περιορισμοί»
  6. Πετρόπουλος Γεώργιος: «Η σχέση ανταγωνισμού και καινοτομίας κατά την οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στις αναπτυξιακές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των αγορών»
  7. Φασιανός Απόστολος: «Η ανέφικτη τριάδα της Ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής»
  8. Χριστοδουλάκη Ιωάννα: «Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οικονομική κρίση και η δημοκρατική νομιμοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η παρουσίαση των παραπάνω άρθρων και η βράβευση των συγγραφέων των τεσσάρων καλύτερων άρθρων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου Ετήσιου Συνεδρίου του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, που δειξήχθη στις 16 Δεκεμβρίου 2015, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν οι κ. Μανούζας Ζήσης και Φασιανός Απόστολος. Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στην Δέσποινα Ασλανίδου, ενώ το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στην Αικατερίνη Αγγελάκη.