This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Βραχυχρόνια Μέτρα Βιωσιμότητας Χρέους: το τέλος της αρχής και όχι η αρχή του τέλους

Λεκκός, Ηλίας, Στάγγελ, Ειρήνη, Αγγελοπούλου, Αναστασία, (2016), “Βραχυχρόνια Μέτρα Βιωσιμότητας Χρέους: το τέλος της αρχής και όχι η αρχή του τέλους”, Τράπεζα Πειραιώς, 8 Δεκεμβρίου

Το ζήτημα της βιωσιμότητας ή μη του ελληνικού χρέους έχει αποκτήσει κυρίαρχη θέση τόσο στην πολιτική όσο και στην επενδυτική ατζέντα. Δεδομένης αυτής της περίοπτης θέσης θα περίμενε κανείς ότι η όλη συζήτηση θα γινόταν με ένα διαφανή και δημόσιο τρόπο ώστε όλοι μας να γνωρίζουμε τις υποθέσεις και παραδοχές στις οποίες στηρίζεται η κάθε ανάλυση περί το ελληνικό χρέος. Ωστόσο, τίποτα από τα ανωτέρω δεν ισχύει καθώς η όλη διαπραγμάτευση διεξάγεται μέσω διαρροών και δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς κανένα έλεγχο αναφορικά με τον τρόπο αναπαραγωγής τους.

Σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τις παραδοχές στις οποίες βασίζονται τα διάφορα σενάρια καθώς και να καταγράψουμε τις διαφορετικές εκδοχές για την πορεία του ελληνικού χρέους δημοσιεύουμε σήμερα τη δική μας ανάλυση ή καλύτερα τη δική μας καταγραφή των σεναρίων που έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα.

Σχετικές Αναρτήσεις