This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Εκδήλωση του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, για την Οικονομική Διακυβέρνηση

Στις 12 Νοεμβρίου και ώρα 19.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος  (Auditorium Theo Angelopoulos), πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: “Οικονομική διακυβέρνηση: Ποιες προοπτικές ανάπτυξης υπάρχουν;”.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Henri STERDYNIAK, Διευθυντής του τμήματος “Οικονομίας της Παγκοσμιοποίησης” στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Οικονομικών Συγκυριών του Sciences Po Paris, ο οποίος μίλησε για το δίπολο ανάπτυξης-λιτότητας. Εμβαθύνοντας στο ερώτημα των επιλογών ανάπτυξης που προσφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέτασε τις συνθήκες μιας βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάπτυξης που βασίζονται στον άξονα απασχόληση και κοινωνική αλληλεγγύη.

Σχολιαστής  ήταν ο Γιώργος ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών. Ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτριος ΚΑΤΣΙΚΑΣ, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και  Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου για την Κρίση.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ (που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Για το video της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

 

 

ifa1

 

ifa2

ifa3