This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

24 Μαρτίου 2015: Κλειστή συνάντηση-συζήτηση στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος FRAGMEX

Πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2015 κλειστή συνάντηση-συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα: “Aspects of the European Crisis: Experiences and Views from Germany. Η συζήτηση διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα με τη συμμετοχή ερευνητών, τεχνοκρατών και εκπροσώπων από ελληνογερμανικούς φορείς.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μελετών Γερμανών ερευνητών από τα πανεπιστήμια Ντούισμπουργκ-Έσσεν και Βόννης, τα οποία συμμετέχουν, από κοινού με το Παρατηρητήριο για την Κρίση και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο ερευνητικό πρόγραμμα “Fragmentation and Exclusion: Understanding and Overcoming the Multiple Impacts of the Crisis” (FRAGMEX).

Πιο συγκεκριμένα, έγιναν οι εξής παρουσιάσεις:

  • “Poverty and Potential. The Life Style Concept in the Research on the Excluded”, από τον Dirk Taenzler, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βόννης.
  • “How’s life? The Problem of Social Exclusion”, από τον Δρ. Felix Tirschmann, ερευνητή του Πανεπιστημίου της Βόννης.
  • Some remarks on German crisis perceptions on the basis of parliamentary debates”, από τον Δρ. Κωνσταντίνο Μάρα, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ-Έσσεν.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο της «Διμερούς Ε&Τ Συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας 2013-2015». Στόχος του προγράμματος είναι η μελέτη φαινομένων διάσπασης και αποκλεισμού, τόσο μέσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες όσο και μεταξύ τους.

Logos

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα FRAGMEX πατήστε εδώ.