This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Επιστημονική Ημερίδα του Ερευνητικού Κέντρου Οικονομικής Πολιτικής, Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης με τίτλο: «Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2020: Διακυβέρνηση και προτεραιότητες πολιτικής»

Επιστημονική Ημερίδα του Ερευνητικού Κέντρου Οικονομικής Πολιτικής, Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης με τίτλο:
«Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2020: Διακυβέρνηση και προτεραιότητες πολιτικής»
Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ώρα 17:00 (Αμφιθέατρο Αργυριάδη, Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30)

Το Ερευνητικό Κέντρο Οικονομικής Πολιτικής, Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης, αποτελεί Εργαστήριο του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2018. Στόχος του είναι η μελέτη και η έρευνα σε θέματα που άπτονται του ευρύτερου φάσματος της οικονομικής πολιτικής, διακυβέρνησης και ανάπτυξης.

Δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάληψη και υλοποίηση ερευνητικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων, τη διοργάνωση επιστημονικών διαλέξεων, συνεδρίων, ημερίδων και άλλων συναφών επιστημονικών εκδηλώσεων, την ενίσχυση της συνεργασίας με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, δημόσιες υπηρεσίες, καθώς επίσης και την ενίσχυση εκπόνησης διδακτορικών διατριβών στο αντικείμενο του Εργαστήριου μέσω της χορήγησης υποτροφιών, οικονομικής υποστήριξης και βιβλιογραφικού υλικού.

Αντικείμενα έρευνας αποτελούν τα ακόλουθα: Η Ευρωπαϊκή και διεθνής οικονομική κρίση και τα μέτρα της πολιτικής για την αντιμετώπισή της, οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, τα μέτρα της οικονομικής πολιτικής (δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής) κ.ά.

Διευθυντής του Εργαστηρίου είναι ο Αναπληρωτής Πρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, Ναπολέων Μαραβέγιας. Ομιλία με τίτλο: «Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Μελλοντικές Προκλήσεις» θα πραγματοποιήσει ο Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου για την Κρίση και Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου, Λέκτορας Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας, Δημήτρης Κατσίκας.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες πληροφορίες σχετικά με το Ερευνητικό Κέντρο μπορείτε να βρείτε εδώ