This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, Δ. Κατσίκας, σχολιάζει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 στον ιταλικό τύπο

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, Δ. Κατσίκας, παραχώρησε συνέντευξη στον Stefano Carrer και στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 ORE, στα πλαίσια σχετικού άρθρου για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 στην Ελλάδα.

Όπως υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσίκας: “Η έκπληξη δεν ήταν η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς την υποδείκνυαν εδώ και μήνες οι δημοσκοπήσεις, αλλά η σαφήνεια του αποτελέσματος. Τον τελευταίο καιρό, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Αλέξη Τσίπρα στα ΜΜΕ έδειχνε ότι είναι ίσως ικανός να μειώσει το χάσμα“.

Σύμφωνα με τον ίδιο: “Τα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας βελτιώνονται, αλλά είναι δύσκολο αυτό να γίνει αντιληπτό σε ατομικό επίπεδο. Η δημοσιονομική πίεση και οι αυξημένες εισφορές έχουν «τιμωρήσει» και εξοργίσει τη μεσαία τάξη. Και τα μέτρα ανακούφισης που ανακοινώθηκαν τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές φάνηκαν σε πολλούς σαν μια προσπάθεια εξαγοράς της συγκατάθεσής τους”.

Το άρθρο είναι διαθέσιμο στα ιταλικά εδώ.