This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Συνέντευξη του επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, Δ. Κατσίκα, για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Liberal.

Οι θετικές αλλά συγκρατημένες εκτιμήσεις της τέταρης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, Δ. Κατσίκας, στο Liberal και τον Γιώργο Φιντικάκη.

Ο κ. Κατσίκας σχολίασε πως η θετική έκθεση της Επιτροπής σε συνδυασμό με τη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου ανοίγει το δρόμο για μια επαναδιαπραγμάτευση των στόχων του πλεονάσματος υπογραμμίζοντας πως η ελληνική πλευρά πρέπει να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ με μεσοπρόθεσμες πρωτοβουλίες που θα προωθήσουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα ευνοήσουν το εισόδημα των φορολογουμένων.

Σημείωσε πως η οικονομική ανάπτυξη θα εξαρτηθεί σημαντικά από την απόδοση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων ενώ υπογράμμισε πως ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στη δημιουργία ενός εξωστρεφούς και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα αλλά και στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Κατσίκας σχολίασε επίσης τη σταδιακή ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας.

Βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.