This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Εκδήλωση του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τον ΙΟΒΕ, για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Auditorium Theo Angelopoulos), παρέδωσε ομιλία ο Pascal LAMY (Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, 2005-2013, και Επίτιμος Πρόεεδρος του Notre Europe-Institut Jacques Delors).

Το θέμα της ομιλίας του ήταν:  «Η παγκόσμια διακυβέρνηση εκτός λειτουργίας;»

Ενώ με την παγκοσμιοποίηση, οι οικονομίες και οι κοινωνίες βρίσκονται σε πορεία προσέγγισης, γιατί η έλευση της παγκόσμιας διακυβέρνησης εξακολουθεί να καθυστερεί; Πώς μπορούμε να βρούμε λύση για το ανησυχητικό αυτό χάσμα;

Ο Pascal Lamy έδωσε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, με την ιδιότητα του θεωρητικού και πρακτικού γνώστη των διεθνών οικονομικών σχέσεων, χάρη στην εμπειρία που αποκόμισε από την εικοσαετή θητεία του στο χώρο αυτό.

Σχολιαστής ήταν ο Νίκος ΒΕΤΤΑΣ (Καθηγητής στο Οικovoμικό Παvεπιστήμιo Αθηvώv και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ). Ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Λουκάς ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο για την Kρίση, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και με το ΙΟΒΕ.

Για ερισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, πατήστε εδώ.