This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας από τα Νοικοκυριά, 2014

Δελτίο Τύπου ΕΛΣΤΑΤ: Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας από τα Νοικοκυριά, 2014, 05 Νοεμβρίου.

 

Από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνονται στοιχεία για τον βαθμό χρήσης των νέων τεχνολογιών από τα νοικοκυριά και τα μέλη τους. Τα στοιχεία προέρχονται από τη δειγματοληπτική Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας από τα νοικοκυριά, έτους 2014.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε τελικό δείγμα 4.129 ιδιωτικών νοικοκυριών και σε ισάριθμα μέλη αυτών, σε ολόκληρη την Ελλάδα, με κριτήριο την ύπαρξη ενός, τουλάχιστον, μέλους ηλικίας 16-74 ετών σε κάθε νοικοκυριό.

Αποτελέσματα για το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς και τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών αποθήκευσης (cloud) θα ανακοινωθούν στις 15 Δεκεμβρίου 2014. Τα αποτελέσματα της έρευνας έτους 2015 θα ανακοινωθούν στις 11 Νοεμβρίου 2015.

Ιστορικό και Σκοπός της Έρευνας

Με την έρευνα συγκεντρώνονται αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσβαση των νοικοκυριών σε επιλεγμένες τεχνολογίες πληροφόρησης και επικοινωνίας, ειδικότερα δε για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, την πρόσβαση στο διαδίκτυο και την απανταχού συνδεσιμότητα, τις συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου (υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης), το ηλεκτρονικό εμπόριο, κτλ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Χώρα μας του 2002 και τα αποτελέσματά της είναι πλήρως εναρμονισμένα με των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ που διενεργούν την έρευνα.

Τα δεδομένα της έρευνας συλλέγονται τηλεφωνικά από ένα και μόνο, τυχαία, προεπιλεγμένο μέλος κάθε νοικοκυριού, με μοναδική προϋπόθεση την ηλικία των 16-74 ετών. Με το ερωτηματολόγιο, συλλέγονται πληροφορίες που αφορούν σε ολόκληρο το νοικοκυριό καθώς, επίσης, και ατομικές πληροφορίες που αφορούν στο επιλεγμένο μέλος.

ProsbahsDiadiktyo4

 

ProsbahsDiadiktyo

 

ProsbahsDiadiktyo2