This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών Έτους 2013 – Δείκτες Ευημερίας

Δελτίο Τύπου ΕΛΣΤΑΤ: Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών Έτους 2013 (Περίοδος Αναφοράς Εισοδήματος 2012) – Δείκτες Ευημερίας, 20 Νοεμβρίου 2014.

 

Από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνονται οι δείκτες ευημερίας του πληθυσμού της Χώρας, που προκύπτουν από τα στοιχεία της δειγματοληπτικής Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, έτους 2013, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2012, και του επικεντρωμένου ερωτηματολογίου για τη μέτρηση της ευημερίας του πληθυσμού σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο (Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αριθ. 62/2012). Τα στοιχεία για την ευημερία συλλέγονται για πρώτη φορά σε εφαρμογή του παραπάνω κανονισμού, με πλήρως εναρμονισμένο ερωτηματολόγιο και κοινές μεταβλητές, από όλες τις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από τις συστάσεις της Επιτροπής Stiglitz, Sen, Fitussi επί της μέτρησης της οικονομικής απόδοσης και της κοινωνικής προόδου.

Βασικές διαπιστώσεις

Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, στο σύνολο του πληθυσμού, πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του συνολικά δηλώνει το 5,1% του πληθυσμού, και πλήρως ικανοποιημένο από την εργασία του δηλώνει το 5,0% των εργαζομένων. Αντίθετα, το 3,3% του πληθυσμού δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη ζωή του, και το 2,9% των εργαζομένων δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την εργασία του. Πολύ ικανοποιημένο από την εργασία του (βαθμοί 7 έως 9 της κλίμακας), δηλώνει το 43,2% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων (Πίνακας 1.1 – Γράφημα 1).

LifeSatisfaction