This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Ελληνική Οικονομία: Μηνιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων

Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών–ΚΕΠΕ (2014) “Ελληνική Οικονομία: Μηνιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων“, Νο.2, Φεβρουάριος, Αθήνα.

 

Στο παρόν τεύχος της Ελληνικής Οικονομίας γίνεται μια επισκόπηση των βασικότερων οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα και παρουσιάζονται τρία άρθρα που πραγματεύονται τη σημαντικότητα της εξωστρέφειας και των επενδύσεων. Συγκεκριμένα, στο πρώτο άρθρο παρουσιάζονται αναλυτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδο εξαγώγιμων αγαθών και υπηρεσιών. Το δεύτερο άρθρο σκιαγραφεί την πορεία των άμεσων ξένων επενδύσεων διεθνώς και στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητά τους στην ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Στο τελευταίο άρθρο επιχειρείται μια παρουσίαση των ευκαιριών και προοπτικών στον τομέα του τουρισμού με βάση τις διεθνείς καταναλωτικές τάσεις και ιδιαίτερα των αναδυόμενων αγορών.

Ελπίζουμε ότι τα άρθρα του τεύχους θα αποτελέσουν το έναυσμα για την προώθηση του επιστημονικού διαλόγου στη χώρα με απώτερο σκοπό την εξαγωγή χρήσιμων ιδεών και ζητημάτων ανοιχτού διαλόγου.

 

Σχετικές αναρτήσεις: