This site is for archive purposes. Please visit www.eliamep.gr for latest updates
Go to Top

Οικονομικές Εξελίξεις

Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, (2016), “Οικονομικές Εξελίξεις”, ΚΕΠΕ, Τεύχος 30, Ιούνιος

Το περιοδικό του ΚΕΠΕ Οικονομικές Εξελίξεις συμπληρώνει 30 τεύχη σε μία ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα περίοδο. Με την αίσια ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την υπόσχεση για άμεση εκταμίευση της πρώτης δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά, μετά από περίπου 2 χρόνια, αναμένεται για τη χώρα μια περίοδος οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Οι εκκρεμότητες που απομένουν, προαπαιτούμενα για το υπόλοιπο των 2,8 δισ. της δόσης και η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ∆ημοσιονομικής Στρατηγικής, 2016-2019, αν και σημαντικές, δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Σημαντικό θέμα, βέβαια, εξακολουθεί να είναι το προσφυγικό ζήτημα, στο οποίο παρ’ όλη τη μείωση των ροών, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και μη βιώσιμη τόσο για τους πρόσφυγες/οικονομικούς μετανάστες, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

Σχετικές Αναρτήσεις

  • Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), (2016), “Οικονομικές Εξελίξεις”, Τετραμηνιαία Έκδοση του ΚΕΠΕ, Τεύχος 29, Φεβρουάριος.
  • Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), “Οικονομικές Εξελίξεις, Τετραμηνιαία Έκδοση του ΚΕΠΕ, Τεύχος 26, Φεβρουάριος 2015.